navigáció
ÉTELINTOLERANCIA 200+ VIZSGÁLAT

Ételintolerancia 200+ vizsgálat

Harmadik generációs új vizsgálat az ételintolerancia pontos kimutatására

A teszt segítségével egy komplex ételintolerancia vizsgálat végezhető, melynél 206 féle élelmiszer alapanyag allergén kerül feltérképezésre laboratóriumi pontossággal, a minta laborba érkezésétől számított 5-8 nap alatt.

Az ételintolerancia a lakosság egyre nagyobb százalékát érintő problémának számít a mindennapjainkban. Szerencsére egyre több vizsgálat áll rendelkezésünkre az intoleranciát okozó élelmiszerek kiszűrésére. A 200+ ételintolerancia teszt során kvantitatívan vizsgálunk 206 élelmiszert és azok potenciálisan intoleranciát okozó adalékanyagait.

A teszt több nagyobb ételcsoportot vizsgál, melyek a következők: tej és tejkészítmények, halak és tenger gyümölcsei, gyümölcsök, gyógynövények és fűszernövények, különböző húsok és zöldségfélék, olajos magvak, illetve gabona félék.

Pontosan mely élelmiszerekre lehet vizsgálni a teszttel?

  • Zöldségfélék:
    Articsóka, Avokádó, Brokkoli, Burgonya, Cékla, Cikória, Cukkini, Endívia, Édesgyökér, Édeskömény, Fehérrépa, Fokhagyma, Gomba, Hagyma, Karalábé, Karfiol, káposzta, Kelbimbó, Mángold, Padlizsán, Paprika, Paradicsom, Póréhagyma, Ruccola, Saláta, Sárgarépa, Sóska, Spárga, Spenót, Sütőtök, Torma, Uborka, Vargánya, Vöröskáposzta, Zeller, Zöldbab
  • Gyümölcsök:
    Alma, Ananász, Banán, Birsalma, Citrom, Cseresznye, Eper, Füge, Gránátalma, Grapefruit, Kék áfonya, Kivi, Kókusz, Körte, Mangó, Maracuja, Málna, Mézdinnye, Narancs, Nektarin, Őszibarack, Papaya, Rebarbara, Sárgabarack, Sárgadinnye, Szeder, Szilva, Szőlő (fehér), Zöldcitrom
  • Halak, tenger gyümölcsei:
    Angolna, Aranydurbincs, Borotvakagyló, Csuka, Fekete tőkehal, Fésűkagyló, Garnélarák, Hekk, Hering, Homár, Kacsakagyló, Kardhal, Kaviár (fekete), Kék kagyló, Lazac, Makréla, Morgóhal, Nyelvhal, Osztriga, Ördöghal, Pisztráng, Polip, Szardella, Szardínia, Szívkagyló, Tengeri keszeg, Tengeri sügér, Tintahal, Tonhal, Tőkehal, Tüskés sügér, Vénuszkagyló, Vörös álsügér
  • Tej, tejkészítmények, tojás:
    Edami sajt, Ementáli sajt, Gouda sajt, Író, Joghurt, Juhtej, Juhsajt, Kecsketej, Kecskesajt, Leerdam sajt, Mozzarella, Parmezán, Roquefort sajt, Svájci sajt, Tehéntej, Tojásfehérje, Tojássárgája
  • Egyéb élelmiszerek:
    Bambuszrügy, Borsmenta, Borsmenta tea, Élesztő, Tea (fekete), Tea (zöld), Glutamát, Glutén, Kamilla tea, Kakaó, Kapribogyó, Kávé, Komló, Lenmag, Méz, Olívaolaj, Oliva (zöld), Sörélesztő, Szezámmag, Szójatej, Vanília
  • Fűszerek:
    Ánizs, Babérlevél, Bazsalikom, Bors (fekete), Bors (fehér), Bors (piros), Bors (zöld), Fahéj, Gyömbér, Kakukkfű, Kapor, Koriander, Kömény, Köri, Kurkuma, Mustár, Oregánó, Paprika (csípős), Petrezselyem, Pirospaprika, Rozmaring, Sáfrány, Szegfűszeg, Szerecsendió, Zsázsa
  • Húsok:
    Bárányhús, Birkahús, Csirkehús, Fürjhús, Kacsahús, Libahús, Marhahús, Nyúlhús, Pulykahús, Sertés, Rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús
  • Gabonák:
    Árpaliszt, Búzakorpa, Búzaliszt, Hajdina liszt, Kiona, Köles, Kukorica, Maláta, Rizs, Rozsliszt, Tönkölybúza, Zabliszt
  • Olajos magvak:
    Brazil dió, Datolya, Dió, Fenyőmag, Földi mandula, Földimogyoró, Kesudió, Makadámdió, Mandula, Mazsola, Mogyoró, Napraforgómag, Pisztácia, Szelídgesztenye
  • Hüvelyesek:
    Bab (fehér), Borsó, Csicseriborsó, Lencse, Lóbab, Szójab


Milyen tüneteknél indokolt a vizsgálat?

Étkezést követő hasi fájdalom, puffadás, fejfájás, migrén, krónikus felső légúti panaszok, kiütések, ekcéma, figyelemzavar, tanulási nehézség, depresszió, szorongás, álmatlanság.

Hogyan készüljek a vizsgálatra?

A vizsgálathoz nem szükséges éhgyomor. Ujjbegyből történik a mintavétel. A vérminta vizsgálata laboratóriumban történik és a kiértékelt lelet elektronikus úton érkezik meg a megrendelőhöz.

3 éves kor alatt nem ajánlott a vizsgálat elvégzése az immunrendszerük fejlődési folyamatai miatt.

Ételintolerancia 200+ vizsgálat: 47.000 Ft 

Együttműködő partnereink

Herbaferm Yiya Sunmed LabSystem Regus doTerra Energy-Lab Duolife RExtra Billingo SumUp EQ Asea SanyoSeiko Osachi