Szolgáltatásaink

Szív- és érrendszeri állapotfelmérés
Szív- és érrendszeri állapotfelmérés

Ismert, hogy a szív és érrendszeri megbetegedések az utóbbi évtizedekben vezető halálokként szerepelnek. Ma Magyarországon átlagosan naponta 70 ember (éves szinten mintegy 25 000 ember) teljesen váratlanul és sokszor minden előzmény nélkül, úgy nevezett hirtelen szívhalálban veszti életét.

A mozgásszegény életmód, az elhízás, a dohányzás, a túlterheltség és egyéb tényezők kiváltotta kóros stressz, a magas vérnyomás, továbbá az anyagcsere-betegségek (diabetes, magas húgysavszint, magas koleszterin és vérzsírok) külön-külön is mind a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázati tényezői. Több felsorolt tényező együttes fennállása ugyanakkor halmozott kockázatot jelent.

A magas vérnyomás betegséghez hasonlóan a szív-érrendszeri betegségek is sokáig tünetmentesek maradnak és sajnálattal megfigyelhető, hogy egyre fiatalabb korosztályokban is megjelenik. Ezért legkésőbb 35 éves kortól kétévente, 40 éves kor felett pedig évente javasoljuk a laborvizsgálatokkal egybekötött kardiológiai szakvizsgálatot és a kardiovaszkuláris rizikó meghatározását. Diagnosztikai központunkban kiváló szakembereink várják bejelentkezésüket és pácienseink számára egyénre szabott tanácsadással is szolgálnak.

Íriszdiagnosztika és szemtréning
Íriszdiagnosztika és szemtréning

A szem a lélek tükre. „Nézz a szemembe és megmondom ki vagy.”

Iridológus szakemberünk elkalauzolja Önt ebbe a csodálatos színes világba.
A vizsgálat során a szervezet egészére vonatkozóan kapunk egy átfogó képet, ezáltal megkímélhetjük a beteget a részletes, szerteágazó, sokszor fájdalmas, de legalábbis kellemetlen vizsgálati módszerektől, illetve az általunk alkotott kép alapján tanácsot adhatunk a további orvosi kivizsgálás menetére vonatkozóan. Az íriszvizsgálat kb. 10 éves kortól ad megbízható információt, és csak nagyon kevés esetben, a szem durva sérüléseinél vagy egyes szemműtétek után nem végezhető el. Nemcsak a betegségek, de a gyógyulás mértéke is jól nyomon követhető, az állapotjavulás a szemből is megítélhető.

További szolgáltatásunk a Szemtréning - látásjavító torna gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Meridim diagnosztika
Meridim diagnosztika

Dr. Széchenyi István által kifejlesztett mérés – egy olyan, a XXI. század korszerű követelményeinek megfelelő számítógépes állapotfelmérő eszközzel –, amely segít a meridiánok energiaszintjét feltérképezni, kiértékelni, dokumentálni és nyomon követni.

Fülakupunktúra
Fülakupunktúra

A hagyományos kínai akupunktúra egyik legfontosabb eleme a fülakupunktúra.

FülakupunktúraA fülön összesen 127 akupunktúrás pont található. Ezek közül 5 pontnak kiemelkedő jelentősége van a szenvedélybetegségek elvonási tüneteinek csillapításában, a dohányzás, az alkoholizmus és az étvágy befolyásolásában. A kínai orvoslás az akupunktúrás meridiánok és a fül összefüggését már 2000 éve ismeri. E tudomány szerint a vezetékek a fülkagylóban egyesülnek. A fülkagyló és a belső szervek között igen szoros kapcsolat van.
A fülkagyló területén található pontokon keresztül történik a különböző szervek és meridiánok stimulálása. A fülkagylón található pontok stimulálása nem csak a szomszédos területek (arc, fej) problémáinak enyhítésére alkalmas, hanem segíthet a mellkasi, hasi, háti sőt a lábon jelentkező kóros elváltozások esetében is, ugyanis a hagyományos keleti tanok szerint a "csí" (életerő) áramlási csatornái (a meridiánok) a fülben futnak össze, így a fülakupunktúrás pontok stimulálása feloldhatja a "csí" áramlását gátló blokádokat.

De mi is az akupunktúra?
Az akupunktúra ősi kínai gyógymód, amellyel testi és lelki megbetegedések hosszú sorát kezelik hatékonyan évezredek óta. Átfogó diagnosztikus és terápiás eljárás, a gyógyhatást a bőr meghatározott pontjainak tűszúrással való ingerlése idézi elő. A hagyományos kínai akupunktúra tanítása szerint a meridiánokban kering a QI, azaz csi, az életenergia, amelynek keringését az egymással szemben álló, de egymást kiegészítő yin és yang erők irányítják. Az energia a csatornákban szigorúan meghatározott sorrendben, periódikusan kering, egyensúlyi állapotban maximális telitettséget ér el. Amennyiben az energiaáramlás nem folyamatos, valamilyen okból gátolt, funkcionális zavar következik be. Ez az energiablokk a belső egyensúly felbomlásához vezet, amely betegséget idéz elő.

Mikroszkópos élő vérvitalitás elemzés
Mikroszkópos élő vérvitalitás elemzés

Biológiai mikroszkóppal végzett élő vércsepp analízis rendszerint igen mély benyomást gyakorol a páciensekre.

Nem véletlenül, hiszen az érintettek saját szemükkel láthatják egy számítógép monitoron a vérük élő, mozgó alakos elemeit és a kimutatható esetleges elváltozásokat. Ezt követően pedig a terápia hatását egyrészt közérzetükön észlelhetik, másrészt saját szemükkel ellenőrizhetik egy későbbi vércseppanalízis alkalmával. Az élővércsepp-analízis segítségével lehetővé válik egyes betegségekre utaló tendenciák, bizonyos zavarok és elváltozások megfigyelése az „élő vérben”, mielőtt még a konkrét betegség kialakulna.

Az elemzést egybekötve lehetőség van Húgysav, koleszterin és vércukorszint mérésre is.

Húgysav, koleszterin, vércukor szint mérés
Húgysav, koleszterin, vércukor szint mérés

Az emelkedett húgysavszint számos betegség (pl. ízületi problémák, köszvény) kialakulásához vezethet. Ön tudja, hogy mi befolyásolja a szervezetünk húgysavtartalmát? Tisztában van vele, hogy miért kell kezelni? A mérési eredményeknek megfelelően tanácsot adunk az érték normalizálódása érdekében.

Ha túl nagy a koleszterin kínálat és a sejtek a rendelkezésre álló mennyiséget nem tudják felhasználni, az egyensúly eltolódik, és a felesleges koleszterin az erek falában lerakódik. A lerakódott koleszterin következtében nő az érelmeszesedés, a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata.

A vizsgálatot elsősorban a cukorbetegség megállapítása, illetve követése céljából végezzük. A vér cukortartalmát több hormon együttes, egymást kiegyensúlyozó hatása szabályozza. A hormonális szabályozás célja, hogy a glükóz a sejtek számára mindig rendelkezésre álljon. Ez a hormonális egyensúly leggyakrabban a cukorbetegség miatt bomlik meg.

Egy éves folyamatos nyomonkövetés
Egy éves folyamatos nyomonkövetés

A MediCure diagnosztikai központ azért jött létre, hogy hosszú távú megoldást biztosítson mindazok számára, akik komolyan veszik az egészségre való törekvést.
Terápiás kezelések során elért eredményeket figyelemmel kísérjük, szükség esetén kontrolláljuk és folyamatos támogatást nyújtunk az egy év alatt a lehető legjobb eredmény eléréséhez. Közös célunk a teljes, egészséges élet megszerzése.

Személyes konzultáció
Személyes konzultáció

Diagnosztikai központunkban igény szerint lehetőség van szakorvossal és természetgyógyásszal való konzultációra.
Az így kialakult kép pácienseinkről segít abban, hogy tanácsot adhassunk további orvosi kivizsgálás menetére vonatkozóan, vagy javaslatot tegyünk kezelések szükségességére.
Szakembereinkhez való bejelentkezéshez előzetes időpont egyeztetésre van szükség.

Intézményi komplex állapotfelmérés
Intézményi komplex állapotfelmérés

Cégünk a „Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja 2010-2020” programsorozat Főtámogatója, aktív részese az Egészségügyi Szűrőkamion melletti egészségmegőrző, egészségjavító életmód-tanácsadásnak.

Egyúttal az Egészségügyi Tudományos Tanács – Tudományos és Kutatásetikai Bizottsága megbízásából a „Magyarország Átfogó Gerincvédelmi Programjának” részét képező „Mozgásszervi panaszok a magyar lakosság körében” elnevezésű kérdőíves felmérés koordinátoraként működünk.
Hitvallásunk, hogy „Ne gyógyítsuk a betegséget, hanem előzzük meg!”, így tevékenységünk fókuszában az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés áll, ezért létrehoztuk a „Tegyünk érte” (TÉR) klubot.
A csoportba azok a cégek, szervezetek kerülhetnek be, akik sokat tesznek tagjaik, dolgozóik egészségének megőrzése, esetleges betegségeik korai felderítése érdekében.
Amennyiben pedig – együttműködő partnerünkként – megteremtik a lehetőségét annak, hogy eljutva közvetlenül a tagokhoz, munkatársakhoz, kérdőívek kitöltésével segíthessük az egészségügy területén folyó kutatásokat, állapotfelméréseket, hozzájárulva a magyar lakosság egészségi problémáinak feltérképezéséhez, a szervezet a „Kiemelt Partner” kategóriába kerül.

Szakelőadások
Szakelőadások

Intézmények, klubok, egyesületek által szervezett szakmai rendezvényeken, fórumokon, kiállításokon szívesen tartunk rövid, ámde tartalmas szakmai előadásokat, tájékoztatókat, melyek egy-egy betegségre, az egészséges életre, a prevencióra és az alternatív megoldások lehetőségére hívja fel a figyelmet.

Szakembereink szívesen válaszolnak a hallgatóságot érintő kérdésekre, előadás után lehetőség van rövid személyes konzultációkra is.

Masszázs
Masszázs

Masszázs csomagok:
Relaxáló/közérzet javító masszázs csomag
Anyagcsere fokozó masszázs csomag
Regeneráló (szépség) masszázs csomag
Fájdalomcsillapító csomag
Immunerősítő csomag

Enzimes béldaganat szűrés
Enzimes béldaganat szűrés

Tudta Ön, hogy a vastagbéldaganat a második leggyakoribb rosszindulatú daganat Magyarországon?
- Hogy férfiakat és nőket egyaránt érint?
- Hogy ez a betegség nagyon sokáig tünetmentes?
- Hogy évente több mint kilencezer új megbetegedést regisztrálnak, és a halálozások száma eléri az ötezret?

Központunkban fájdalommentes és nagyon nagy pontosságú vizsgálati lehetőséget kínálunk a béldaganat kiszűrésére!

  • Nyitvatartás
  • Hétfő: 9.00-16.00
  • Kedd: 9.00-16.00
  • Szerda: 9.00-16.00
  • Csütörtök: 9.00-16.00
  • Péntek: 9.00-16.00
  • kérjen időpontot