Szakembereink válaszolták

Gyerekeknél is használható-e a HLT lézer terápiás készülék helyi kezelésként, esetünkben pl. fülgyulladáskor?

Igen, az orr applikátort célszerű ilyen esetben használni, a hallójárat bejáratától sugározzuk be a lézert a belső fül irányába. Célszerű a pulzáló lézert használni, a besugárzás 4-6 percnél hosszabb időt nem igényel, napjában többször ismételhető. Felhívjuk figyelmét, hogy a kezelés nem helyettesíti a szakorvosi vizsgálatot és ellátást, minden ilyen esetben a HLT lézerterápia használatát kiegészítő terápiaként javasoljuk.

A dohányzás van-e hatással a HLT lézerterápiás készülék használatára?

Igen, a nikotin negatívan befolyásoljhatja a szervezet állapotát, elért használat előtt és után 1-1 órával az alkohol fogyasztása és a dohányzás is ellenjavallt, ellenben bő folyadékbevitelt javaslunk.

Fájdalmaim erősödtek a Due-Tech fájdalom csillapító terápia első használata után, folytassam a kezeléseket tovább, vagy inkább szüneteltessem?

Nem szükséges szüneteltetni. Az első néhány kezelést követően erősödhetnek a fájdalmak, ez a kezelés természetes következménye lehet. A terápia alkalmazása nem jár káros mellékhatással és a legtöbb esetben a kezdeti néhány kezeléssel a fájdalmak csökkennek, akár teljesen meg is szűnhetnek. Amennyiben az Ön esetében a kezdeti fájdalom 3-4 alkalmat követően nem csökken, hanem megmarad vagy erősödik, úgy keresse fel kezelőorvosát.

Az idő előre haladtával gyengül-e a Quattro-Med pulzáló mágnesterápiás matracban lévő mágnesek ereje?

Nem, a készülékben nem statikus mágnesek vannak, a pulzáló mágneses teret tekercsek segítségével elektromágnes hozza létre. Ennek eredményeként a bekapcsoláskor a választott program és a beállított intenzitásnak megfelelően minden esetben ugyanolyan teljesítményt ad le a készülék (teljesítmény csökkenés nélkül), akár több év múltán is.

Viszeres láb esetén használható-e a Triplex massázskészülék légpárnája?

A viszeres láb nem zárja ki sem a Triplex alapkészülék sem a hozzá csatlakoztatható légpárnás applikátor használatát. Ugyanakkor felhívjuk figyelmét, hogy viszérgyulladás esetén nem javasolt a légpárnás applikátor használata. A Triplex alapkészülék ez esetben is használható.

Gyermek használhatja-e a porcelán Sópipát?

Természetesen igen. Ajánljuk, hogy minden családtagnak aki használja a sópipát, legyen saját sózsákja amit cserél a mosogató gépben is mosható porcelán pipában. Gyermekeknek a műanyag változatot szoktuk ajánlani, amit bátran magával vihet akár az iskolába.

  • Nyitvatartás
  • Hétfő: 9.00-16.00
  • Kedd: 9.00-16.00
  • Szerda: 9.00-16.00
  • Csütörtök: 9.00-16.00
  • Péntek: 9.00-16.00
  • kérjen időpontot