Hírek

2016. február 16.
A MediCure csatlakozott a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020” programhoz mint Főtámogató

A MediCure csatlakozott a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020” programhoz mint Főtámogató

A MediCure csatlakozott a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020” programhoz mint Főtámogató.

2016.január elején a MediCure Diagnosztikai Központ csatlakozott a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020 (MÁÉSZ) programhoz mint Főtámogató.

Magyarországon 2010 áprilisában indult ez a komplex, népegészségügyi küldetést betöltő szűrővizsgálat-sorozat. Az Egészségprogram igen széles spektrumú, átfogó képet nyer a lakosság és a munkavállalók valós egészségi állapotáról és betegség-kockázati tényezőiről, valamint a veszélyeztető faktorokról. Az elmúlt években 135.000-nél is több ember szűrése és közel 4 millió vizsgálat elvégzése történt meg.

Mindemellett a Program szoros kapcsolatban áll az Európai Unió és a hazai egészségügy szakmai szervezeteivel, és tájékoztatást küld számukra a feldolgozott és validált mérési eredményekről.
Összesen 34 vizsgálat és mérés, illetve 4 kérdőíves teszt szerepel a szűrési protokollban, amely csupán 30 percet vesz igénybe.

A szűrés minden résztvevő számára ingyenes és anonim módon történik. Mindannyian megkapják az Egészségkönyvet, amely a vizsgálati eredményeket és a szakmai szervezetek tájékoztató anyagait tartalmazza.

A szűrésen résztvevő pácienseken keresztül a háziorvosok is megkapják a vizsgálati eredményeket, így megvalósul a visszacsatolás az alapellátás szintjére is.

Az Egészségprogramot egy 60 fős testület, a Szakmai- és Koordinációs Bizottság (Gremium) vezeti, amelyben a magyar egészségügyet irányító legfontosabb hazai egészségpolitikai és szakmai szervezetek képviselői foglalnak helyet

A Program olyan cégekkel áll partneri együttműködésben, amelyek termék- vagy szolgál- tatás portfoliojának kiemelkedő színvonala illeszkedik a Gremium által meghatározott és elvárt szinthez. A Gremium dönt a lehetséges együttműködő partnerek kiválasztásáról.

A szűrőkamion révén a Program évente mintegy 200 helyszínen végez átfogó szűrővizsgálatokat: hétvégenként a legismertebb nagy országos fesztiválokon, egészségnapokon, sporteseményeken (pl. SPAR Maraton, NATO futás, Szívünk Napja, Egészségliget, Kék Szalag vitorlásverseny), és önkormányzati rendezvényeken végzi a lakossági szűréseket.

Mindemellett szakmai kongresszusokon (tavaszi és őszi Gyógyszerész Kongresszus, Diabetes világnap, Hypertonia Kongresszus, stb.) hétköznaponként pedig a legnagyobb állami vállalatoknál és multinacionális cégeknél végez foglalkozás-egészségügyi szűréseket.


A Egészségprogram hivatalos honlapja: http://www.egeszsegprogram.eu

Kulcszavak: főtámogató
  • Nyitvatartás
  • Hétfő: 9.00-16.00
  • Kedd: 9.00-16.00
  • Szerda: 9.00-16.00
  • Csütörtök: 9.00-16.00
  • Péntek: 9.00-16.00
  • kérjen időpontot